Home » Wie zijn wij

Stichting Toppie! is op 3 mei 2013 in het leven geroepen door Roberto en Natascha Wondel. Allebei zijn zij (ervaring)deskundige en ruim 25  jaar ervaring in het begeleiden en opvoeden van kinderen met autisme.

Natascha heeft tevens 7 jaar, en nu gezamenlijk met Roberto in het buitenland meegewerkt aan meerdere jeugdprojecten / straatkinderen/ autisme projecten ect. in o.a. Uruguay, Tenerife & Suriname en samen zetten zich in voor autisme awareness in Suriname en Nederland.

I.v.m. hun eigen ervaring en dat hun zoon van de ene naar de andere dagbesteding ging, hebben Roberto en Natascha na vele vragen van andere om een dagbesteding te starten,  in 2018 besloten zelf dagbesteding - zorgbegeleiding met *logeren te starten met de naam TOPPIEZORG. (onderdeel van stichting Toppie!) Hierbij staat de ontwikkeling van onze cliënt/Topper centraal zonder winstoogmerk.

Wij hebben gekozen ons ook te richten op jongere met autisme, mede door onze eigen persoonlijke ervaringen en twee kinderen binnen ons gezin hebben een vorm van Autisme.
 

Roberto Wondel;

Ik ben een introverte man, die graag observeert en jongeren positief stimuleert om te ontdekken wat hij of zij allemaal nog meer kan! om zo zelfstandig mogelijk te functioneren. Jij bent Toppie!  

 

Natascha Wondel: 
Ik ben van nature een dromer die haar dromen wil doen laten uitkomen. Er zit geen tijdslimiet aan en opgeven is ook géén optie. Al heel jong wist ik dat ik  "anders" was,  ik wilde reizen, leren van verschillende culturen en jongeren inspireren dat, hoe hard het leven soms ook is, het is jouw leven en geloof in je dromen.

Op 19 jarige leeftijd na mijn opleidingen ben ik alléén voor zeven jaar gaan reizen. Hierdoor heb ik meer levenservaring kunnen opdoen en daar ben ik elke dag nog dankbaar voor. Al snel ontdekte ik mijn visie op de mens, namelijk dat wij allemaal uniek en even waardevol zijn! 

Naast mijn persoonlijke reis met Autisme en  ruim 25 jaar ervaringsdeskundigheid, het begeleiden van kinderen en jongeren met autisme e.a, onderzoeken, ervaring met jeugdprojecten in o.a. Zuid-Amerika heb ik een studie Pedagogisch Werk gedaan, aangevuld met diverse cursussen.

Met onze enthousiasme, gedrevenheid, ervaring en boodschap hopen wij veel mensen te inspireren en aan het "anders" denken te zetten. Naast mijn eigen persoonlijke ervaring met ASS, hebben wij ook twee zoons met autisme.

0nze motto is:  Géén beperkingen zien maar kansen!